Mesleki Gelişim Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Ahi Evran Veli'den Günümüze Ahilik" konulu etkinlikte Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Fehmi Çankaya, öğrencilerimiz ve personelimiz ile bir araya geldi.

•  15 Ekim 2024 Salı

Turhal Meslek Yüksekokulu'nda Mesleki Gelişim Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ahi Evran Veli'den Günümüze Ahilik konulu etkinlikte Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Fehmi Çankaya, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve İşletme Yönetimi programı öğrencileri ile bir araya geldi. Ahiliğin doğusundan günümüze değişim ve gelişiminden bahsederek sözlerine başlayan Çankaya esnaf odaları ve birlik hakkında hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Özellikle piyasada ihtiyaç duyulan insan kaynağı profilne değinen ve bu doğrultuda öğrencilerimizin neler yapması gerektiğinden detayları ile bahseden Çankaya ulusal ve uluslararası arası fonlardan faydalanılmasının da önemine değindi. Buna örnek olarak Tokat Ortak Kullanım Tesisi'nin gösterildiği oturumda tesise dair de bir sunum gerçekleştirildi.
Meslek yüksekokulumuz öğretim elemanlarının da katılımı ile gerçekleştirilen oturum Muhasebe ve Vergi Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Ahmet Koç tarafından plaket takdim edilmesi ile son buldu.
Etkinlik öncesinde Başkanımız Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Dr. Serkan Şenkal ile bir araya gelerek okulumuz hakkında da bilgi almıştır.
Katkılarından dolayı Başkanımıza ve etkinliğin düzenlenmesindeki çabalarından dolayı Muhasebe ve Vergi Bölümü öğrencilerine teşekkür ederiz.