TURHAL YERLEŞKEMİZDE ORGAN BAĞIŞI ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

•  9 Ekim 2024 Çarşamba

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Solmaz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Umuda Işık Olmak İster Misin?” projesi kapsamında, 03 Ekim 2024 Perşembe günü Turhal Yerleşkemizde “Organ Bağışı” konulu eğitim semineri düzenlendi. Turhal Meslek Yüksekokulu, Turhal Sağlık Hizmetleri MYO ve Turhal Uygulamalı Bilimler Fakültesinin ortaklaşa ev sahipliği yaptığı seminer, öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Solmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Canan Can, organ bağışı süreci hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Eğitim kapsamında ayrıca proje araştırmacısı Fatma Meydan, organ bağışının önemini maketler üzerinde görsel olarak anlatarak katılımcılara konuyu daha iyi kavrama imkanı sundu.

Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerimize organ bağışının hayati önemini vurgularken, farkındalık oluşturmayı hedefleyen projeye de destek sağlanmış oldu. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.