TURHAL MYO MESLEKİ GELİŞİM ETKİNLİKLERİ 2023/3 "E-DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE MUHASEBE MESLEĞİ"

TURHAL MYO MESLEKİ GELİŞİM ETKİNLİKLERİ 2023/3 "E-DÖNÜŞÜM SÜRECİ VE MUHASEBE MESLEĞİ"

  •  9 Nisan 2023 Pazar
  •  334 Görüntüleme
  •  Yazdır

Tokat Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Eğitim ve Mevzuat Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Mali Müşavir Melih Sağıroğlu “Mesleki Gelişim Etkinlikleri” kapsamında konuğumuz oldu.

Mali Müşavirlik mesleklerinin tanıtımı ile başlayan söyleşimiz, Sağıroğlu’nun e-dönüşüm süreci ve sürecin unsurlarına dair kısa bilgilendirmesi başladı. E dönüşüm sürecinde ortaya çıkacak değişimlerin mevcutta bulunan nitelikli personel açığını hem nitelik hem de nicelik olarak yeniden biçimlendireceğinin üzerinde özellikle durdu. Meslekte yaşanması beklenen değişimler ile devam eden söyleşi yapılması planlanan iş birliklerinden bahsedilerek tamamlandı. Örgün eğitimin başlaması durumunda Yüksekokulumuzda misafir etmeyi planladığımız Sağıroğlu öğrencilerimize uzmanlık alanı olan E-Dönüşüm Süreci ve E-Muhasebe Uygulamaları ile ilgili de eğitimler vereceği konusunda öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda söz verdi.

TOGÜ İİBF mezunu olan Sağıroğlu öğrenci ve mezunlarımıza Mali Müşavirlik ve muhasebe sektöründe kariyer adımları atılırken neler yapılması gerektiğine dair de önemli bilgiler verdi. Özellikle doğru hedefi belirlemenin ve hedeflerinden asla vazgeçmemenin önemini vurgularken iş tecrübesi kazanmanın ve staj olanaklarını iyi değerlendirmek gerektiğini de sözlerine ekledi.

Öğrencilerimize kariyer hedeflerini belirlerken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda da bilgilendirmelerinin ardından söyleşi Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ebubekir YAŞAR ve Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Adnan GELMEZ ve Öğr. Gör. Serkan Şenkal’ın; katılım sağlayan öğrenci, mezun ve akademik personelimiz ile Melih Sağıroğlu’na teşekkürleri ile son buldu.




Turhal Meslek Yüksekokulu Kampusu, Güneşli Mahallesi, 60300 TURHAL / TOKAT Tasarım: Bilgi İşlem Daire Başkanlığı [Web Grubu], 2018© Tüm Hakları Saklıdır.